The Dirty Dozen

De av dere som er filminteressert, vet at The Dirty Dozen er en klassiker innen krigsfilm-genren. Filmen omhandler en gruppe tidligere dømte soldater, som sendes ut på et selvmordsoppdrag. Etter at The Dirty Dozen hadde lansering, har det kommet flere (omlag ett dusin!) filmer over samme tema, den siste i rekken er The Suicide Squad, som ifølge regissøren David Ayer er The Dirty Dozen med superskurker.

Vi lanserer nå vår egen The Dirty Dozen, ei ny sjakkspalte hvor temagjentakelse vil være fokuset. Gjennom spalten vil Thomas vise temaer som gjentar seg opp gjennom sjakkhistorien. Det kan være et taktisk eller posisjonelt tema eller det kan være ei spalte som for eksempel handler om et felt på brettet. En utgangstese er at med å vise temagjentakelse av kjente spillere fra ulike epoker og hvordan disse ofte har benyttet seg av samme idéer og blitt inspirert av hverandre, så vil også leseren huske bedre og la seg inspirere.

The Dirty Dozen kommer ut en gang i måneden og spalten vil som regel være basert på 12 eksempler fra sjakkhistorien. Siden tittelen spiller på et «skittent» dusin vil det noen ganger kunne være færre, og andre ganger flere, eksempler. Siden redaksjonen også har sterk tro på mønstergjentakelse, vil spalta gis ut den 12. i hver måned.

 Dronningoffer for evigheten

Med et usedvanlig vakkert dronningoffer avgjorde Magnus Carlsen VM-finalen før jul. Var verdensmesteren inspirert av tidligere helter og kombinasjoner? Bli med når vi tar årets første dypdykk etter sjakkhistoriske perler i The Dirty Dozen. Vi går rett inn i den dramatiske avslutninga på det avgjørende hurtigsjakkpartiet. Men etter hvert som matchens … Les mer…